Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-02@23:35:51 GMT

این نشانه‌ها علائم سرطان است

تاریخ انتشار: ۱ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۹۶۱۷۹

این نشانه‌ها علائم سرطان است

سرطان، دومین علت مرگ پس از ناراحتی قلبی است.

به گزارش برنا؛ درصد قابل توجهی از سرطان‌های تشخیص داده شده را می‌توان درمان کرد.

مشاهده تغییرات در پوست

مشاهده لکه جدید روی پوست یا  تغییر اندازه لکه، شکل یا رنگ آن می‌تواند نشانه سرطان پوست باشد. علامت دیگر آن خال است که متفاوت از سایر خال‌های بدن است. اگر علائم غیرطبیعی دارید، از پزشک بخواهید که شما را معاینه کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پزشکان معاینه را انجام می‌دهند و ممکن است یک تکه‌ی کوچک( بیوپسی) را بردارند تا سلول‌های سرطانی را از نزدیک معاینه کنند.

 سرفه‌های دردناک

اگر سیگار نمی‌کشید، احتمال سرفه‌های آزاردهنده بر اثر بیماری سرطان بسیار اندک است. معمولاً به دلیل آبریزش پس از عمل بینی، آسم، رفلاکس  معده یا عفونت ایجاد می‌شود اما اگر سرفه می‌کنید و قطع 

نمی‌شود؛ به خصوص اگر سیگاری هستید، به پزشک مراجعه کنید. پزشک ممکن است مخاط ریه‌ را آزمایش کند یا برای معاینه سرطان ریه، عکسبرداری از قفسه سینه انجام دهد.

 تغییرات در پستان

بیشتر تغییرات پستان بر اثر سرطان نیست. با این حال بسیار مهم است که این مورد را به پزشک بگویید تا شما را معاینه کند. در مورد وجود هرگونه توده، تغییر یا ترشحات پستان، قرمزی، سفت‌شدن یا وجود درد در پستان به پزشک مراجعه کنید. آنها معاینه را انجام می‌دهند و ممکن است ماموگرافی، ام.‌آر.‌آی یا شاید نمونه‌برداری را توصیه کنند.

 نفخ شکم

به دلیل نوع رژیم‌غذایی یا حتی استرس ممکن است احساس سنگینی و نفخ کنید اما اگر رفع نشد یا خستگی، کاهش وزن یا کمردرد هم دارید، با مراجعه به پزشک معاینه شوید. نفخ مداوم در زنان ممکن است نشانه‌ای از سرطان تخمدان باشد. پزشک معاینه لگن را انجام می‌دهد تا علت را بررسی کند.

 درد به هنگام خروج ادرار

بسیاری از مردان با افزایش سن دچار مشکلات ادراری می‌شوند، مانند نیاز به دفع ادرار بیشتر، تخلیه یا خروخ ضعیف ادرار. معمولاً اینها علائم بزرگ شدن پروستات است اما به علت سرطان پروستات نیز می‌تواند باشد. برای معاینه و یا آزمایش خون و آزمایش ویژه‌ای به نام آزمایش پروستات به پزشک مراجعه کنید.

 تورم غدد لنفاوی

ما این غدد لوبیایی شکل کوچک را در گردن، زیر بغل و سایر نواحی بدن داریم. هنگامی که این غدد متورم می‌شود، به این معنی است که بدن در حال مبارزه با عفونت‌هایی مانند سرماخوردگی یا گلودرد است. برخی از سرطان‌ها مانند تومورها و سرطان خون نیز موجب ایجاد این نوع تورم می‌شوند. به پزشک مراجعه کنید تا علت را دریابید.

 وجود خون در ادرار

اگر پس از رفتن به دستشویی خون مشاهده کردید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید. مدفوع خونی احتمالاً از وریدهای متورم و ملتهب به نام بواسیر بوجود می‌آید اما این احتمال وجود دارد که از سرطان روده‌ی بزرگ باشد. خون موجود در پوست نیز ممکن است مانند عفونت ادراری مشکل‌ساز باشد اما ممکن است بر اثر سرطان کلیه یا مثانه نیز باشد.

 تغییرات بیضه

اگر متوجه توده یا تورم در بیضه شدید، باید سریعاً به پزشک مراجعه کنید. توده‌ی بدون درد شایع‌ترین نشانه سرطان بیضه است. هرچند گاهی اوقات، مردان ممکن است فقط احساس سنگینی در زیر شکم یا بیضه کنند یا فکر کنند بیضه‌هایشان بزرگتر ‌شده است. پزشک یک معاینه فیزیکی در این ناحیه انجام می‌دهد و ممکن است از تصویربرداری سه‌بعدی استفاده کند تا ببیند تومور است یا مشکل دیگری وجود دارد.

 اختلال در بلع

سرماخوردگی، رفلاکس معده یا حتی برخی از داروها می‌توانند هر چند وقت یکبار عمل بلعیدن را دشوار کنند. اگر با گذشت زمان یا با استفاده از آنتی‌اسیدها بهتر نشد، به پزشک مراجعه کنید. مشکل بلع همچنین می‌‌تواند نشانه سرطان بین لوله دهان و معده باشد که مری نامیده می شود. دکتر کار معاینه و برخی آزمایشات مانند آزمایش باریوم با اشعه ایکس را انجام می‌دهد که در آن فرد یک مایع گچی را می‌خورد تا تصویر گلو به وضوح‌ دیده شود.

 خونریزی غیرطبیعی واژن

خونریزی که طببعی نباشد، می‌تواند دلایل زیادی داشته باشد مانند فیبروم یا حتی برخی از انواع روش‌های کنترل بارداری. اما اگر خونریزی بین دوران پریود، بعد از رابطه جنسی یا ترشحات خونی وجود داشته باشد، به پزشک مراجعه کنید. آنها می خواهند تشخیص دهند که از سرطان رحم، دهانه رحم یا واژن نباشد. در صورت خونریزی بعد از یائسگی حتما با پزشک مشورت کنید چون طبیعی نیست و باید فوراً بررسی شود.

بیماری‌های دهانی

از بوی بد دهان گرفته تا زخم‌های دهانی، بیشتر تغییرات دهانی بی‌خطر هستند اما اگر در دهان خود لکه‌های سفید یا قرمز یا زخم‌هایی مشاهده کردید که پس از چند هفته بهبود نیافت به خصوص اگر سیگار می‌کشید، به پزشک مراجعه کنید. ممکن است نشانه‌ای از وجود سرطان دهان باشد. 

سایر مواردی که باید مراقب باشید: وجود توده در گونه‌ها، اختلال در باز و بسته کردن فک یا دردهای دهانی.

 کاهش وزن

مطمئناً با تغییر شیوه تغذیه یا با ورزش می‌توان لاغر شد. در صورت وجود سایر موارد مانند استرس یا مشکل تیروئید نیز ممکن است کاهش وزن اتفاق بیفتد اما کم کردن ۴کیلو و نیم از وزن یا بیشتر بدون هیچ‌گونه تلاشی، غیرطبیعی است. این احتمال وجود دارد که اولین نشانه سرطان لوزالمعده، معده، مری، ریه یا نوع دیگری از سرطان باشد.

 تب

تب معمولاً بد نیست. گاهی فقط نشانه این است که بدن ما با عفونت مبارزه می‌کند. همچنین ممکن است از عوارض جانبی برخی داروها باشد اما زمانی که تب از بین نرود و علت واضحی نداشته باشد، ممکن است نشانه سرطان خون مانند انواع لوسمی یا وجود تومورهای سرطانی باشد.

 سوزش معده یا سوءهاضمه

تقریبا هر کسی اغلب به دلیل استرس یا رژیم‌غذایی، این نوع سوزش را احساس می‌کند. اگر تغییر سبک زندگی موثر نباشد و سوءهاضمه متوقف نشود، پزشک ممکن است بخواهد آزمایشاتی را برای یافتن علت انجام دهد و ممکن است نشانه‌ای از وجود سرطان معده باشد.

 خستگی

عوامل زیادی ممکن است فرد را بسیار خسته کنند که اکثر آنها خطرناک نیستند اما خستگی از علائم اولیه برخی سرطان‌ها مانند سرطان خون است. برخی از سرطان‌های روده بزرگ و معده می‌توانند موجب کم‌خونی شوند که چندان هم در ظاهر دیده نمی‌شود و خستگی شدیدی را ایجاد می‌کند. اگر مرتباً خسته هستید و استراحت هم به رفع آن کمکی نمی‌کند، به پزشک مراجعه کنید.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: درمان پوست پزشک سیگار سرطان استرس کاهش وزن کمردرد زنان مردان مشکلات سرطان پروستات سرماخوردگی تورم رابطه جنسی تغذیه وزن سبک زندگی درمان سبک زندگی سرطان پروستات سیگار وزن پزشک مراجعه کنید ممکن است نشانه نشانه سرطان سرطان ها نشانه ای اما اگر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۹۶۱۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییات حادثه مسمومیت پزشکان در مهمانی شیراز/ یک پزشک: مسمومیت با «متانول» نبوده/ هیچ‌کس به کما نرفته؛ خبر نارسایی کلیوی چند تن دیگر کذب است؛ این اشخاص به درخواست خودشان دیالیز شدند

به گزارش جماران؛ خبرآنلاین نوشت: در پی انتشار خبر مسمومیت الکلی ۲۹ نفر از پزشکان در شیراز، یک پزشک می‌گوید: «خبر نارسایی کلیوی چند تن از مهمانان در این حادثه، صحت ندارد و این اشخاص به درخواست خودشان دیالیز شدند.»

اخبار منتشرشده از سوی رسانه‌های رسمی تا به امروز، حاکی از آن است که طی این اتفاق، چند تن از مهمانان دچار نارسایی کلیوی شده‌اند، یک پزشک زن فوت شده و یک پزشک دیگر به کما رفته است.

خبر «نارسایی کلیوی چند تن از پزشکان» کذب است

دکتر هادی یزدانی، پزشک و دکترای حرفه‌ای پزشکی، پیرویِ این موضوع در قالب اطلاعات تکمیلی و معتبر می‌گوید: «خبر فوت پزشک خانم در این حادثه صحت دارد، اما خبری که مبنی بر نارسایی کلیوی چند تن دیگر از پزشکان منتشر شده، به ضرس قاطع غلط است.»

او، به نقل از منابع موثق محلی، اشاره می‌کند: «پنج نفر از حاضران در مهمانی به درخواست خود، دیالیز کلیوی شدند. آزمایش‌های انجام‌شده، نشان‌دهنده اسیدوز خون در این افراد بود؛ که سبب شد این پنج نفر با آگاهی و خواست شخصی دیالیز انجام دهند.»

هم‌چنین بر اساس پیگیری‌های صورت‌گرفته از سوی خبرآنلاین و گفت‌وگو با یکی از پزشکان شیراز، مشخص شد که «هیچ‌یک از این افراد به کما نرفته‌اند و اخباری که پیرامون این موضوع در حال انتشار است، صحت ندارد. حتی خبر «مسمومیت ۲۹ نفر» نیز کذب است؛ زیرا در مجموع حدود پنج [الی شش] نفر دچار مسمومیت شده بودند که با انجام دیالیز، شرایطشان بهبود یافت.»

به بیان ساده‌تر، تنها تلفات ناشی از این اتفاق، فوت یک پزشک زن است و باقی افراد در سلامت کامل به سر می‌برند.

حادثه اخیر، مسمومیت با «متانول» نبوده؛ نتایج آزمایشات چیز دیگری را نشان می‌دهد

در ادامه گفت‌وگو، این پزشک تصریح می‌کند: «مسمومیت اخیر، ناشی از مصرف متانول نبوده؛ چرا که بررسی‌ها و نتایج آزمایشات، مصرف ماده‌ای دیگر به نام «اتیلن گلیکول» را تأیید می‌کند.»

دکتر مهرداد شریفی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز، نیز پیش‌تر اعلام کرده بود که «مشروبات مورد استفاده در این مهمانی، تقلبی و دست‌ساز و حاوی الکل صنعتی بوده است».

شایان ذکر است که در روند تولید مشروبات الکلی (اتانول)، برخی ترکیبات سمی، به‌ویژه متانول، بدون دخالت خارجی و به مقدار بسیار کم طی فرآیند تخمیر شکل می‌گیرند و سبب سمی شدن نوشیدنی می‌شوند. اما در خصوص اتیلن گلیکول باید گفت که این یک ماده شیمیایی و صنعتی است و معمولاً در فرآورده‌هایی مانند ضد یخ برای موتور اتومبیل استفاده می‌شود و مصرف خوراکی آن به هیچ‌وجه رایج و مرسوم نیست.

دکتر مهرداد اسماعیلیان، متخصص طب اورژانس و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در این‌باره به خبرآنلاین می‌گوید: «اتیلن گلیکول در فرآیند تخمیر مشروبات الکلی تولید نمی‌شود و اگر نتایج آزمایشات مندرج در پرونده پزشکان مسموم شیراز نشان‌دهنده مصرف اتیلن گلیکول باشد، قدری عجیب است و محتمل است که این ماده به‌صورت دستی و با دخالت خارجی به نوشیدنی‌ها افزوده شده باشد؛ چرا که تشکیل طبیعی آن در مکانیسم تولید الکل جای نمی‌گیرد.»

او ادامه می‌دهد: «اغلب مسمومیت‌های الکلی در ایران ناشی از مصرف الکل‌های دست‌ساز است و به این دلیل که در روند تولید این مشروبات هیچ نظارت و کنترلی روی فرآورده وجود ندارد، تشکیل ترکیبات سمی در الکل ناگزیر است.»

تا وقتی سطح اتانول در خون بالا باشد، علائم مسمومیت ظاهر نمی‌شوند مراجعه به پزشک در ساعات اولیه را جدی بگیرید

یکی از عمده مشکلاتی که در خصوص مسمومیت‌های الکلی مطرح است، تعلل در مراجعه به مراکز درمانی است؛ که البته این قصور از سوی مصرف‌کننده نیست، بلکه علائم با تأخیر بروز پیدا می‌کنند. به عبارتی، مصرف‌کننده در ساعات اولیه هیچ‌گونه اختلال بینایی، کاهش سطح هوشیاری، مشکلات مغزی و ... را تجربه نمی‌کند.

اسماعیلیان در توضیح این مسئله می‌گوید: «علت دیر نمایان شدن علائم مسمومیت این است که در لحظات نخست پس از مصرف مشروبات الکلی، سطح اتانول در خون بالاست؛ اما به مرور و با پایین آمدن سطح اتانول در طی فرآیند جذب و متابولیسم، متانول خود را نشان داده و عملکرد بدن فرد را تحت تأثیر قرار می‌دهد؛ آن وقت تازه علائم مسمومیت نمود پیدا می‌کنند.»

او ادامه می‌دهد: «بسته به میزان مصرف، شدت علائم و زمان بروز آن در افراد متفاوت است؛ حتی در برخی موارد ممکن است علائم تا ۲۴ ساعت بعد هم ظاهر نشوند و فرد متوجه مسمومیت نشود. اما در اغلب موارد ۶ الی ۱۲ ساعت پس از مصرف، علائم نمود پیدا می‌کنند.»

مسمومیت با متانول چگونه از مسمومیت با اتیلن گلیکول تمییز داده می‌شود؟

بنا به گفته این متخصص طب اورژانس، عمده عوارض مصرف متانول، مغزی است؛ به طور مثال در پی مصرف متانول، ممکن است مصرف‌کننده در پی علائم عصبی، دچار کاهش سطح هوشیاری شود، یا اعصاب چشمی درگیر شوند که در بر دارنده اختلالات بینایی و حتی کوری است. در مواردی که حجم مصرف بسیار زیاد باشد، فرد دچار ایست قلبی-تنفسی می‌شود و احتمال مرگ بالاست.

اما عوارض مسمومیت با اتلین گلیکول اغلب کلیوی است، هرچند عوارض مغزی نیز در این مورد قابل مشاهده است اما سطح آن نسبت به مسمومیت با متانول کمتر است و در عوض، صدمات کلیوی جدی‌تر، اختلال در عملکرد قلبی، ریوی و حتی مرگ را به همراه دارد.

اسماعیلیان در رابطه با نحوه تشخیص دقیق نوع مسمومیت می‌گوید: «آزمایش گاز خون شریانی (ABG)، بهترین راه برای تمییز مسمومیت با اتیلن گلیکول از متانول است؛ که طی آن اگر در ادرار مصرف‌کننده، «کریستال کلسیم اگزالات» مشاهده شد، مسمومیت با اتیلن گلیکول تشخیص داده می‌شود.»

دیگر خبرها

  • علت اصلی سیاه شدن لثه و درمان فوری تیرگی لثه با طب سنتی
  • جزییات حادثه مسمومیت پزشکان در مهمانی شیراز/ یک پزشک: مسمومیت با «متانول» نبوده/ هیچ‌کس به کما نرفته؛ خبر نارسایی کلیوی چند تن دیگر کذب است؛ این اشخاص به درخواست خودشان دیالیز شدند
  • جزئیات جدید از حادثه مرگبار مسمومیت الکلی پزشکان در مهمانی | پای ماده‌ی دیگر وسط آمد!
  • جزئیات جدید از حادثه مسمومیت الکلی پزشکان در مهمانی شیراز/ هیچ‌کس به کما نرفته/ مسمومیت با «متانول» نبوده است
  • علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید
  • این نشانه ها می گوید فرزند شما استعدادی استثنایی دارد
  • علائم و نشانه‌های مالاریا را بشناسید
  • برای خلاص شدن از آلرژی‌های بهاری چه کنیم؟
  • علائم و نشانه‌های مالاریا (اینفوگرافی)
  • نشانه‌ها و علائم بیماری کبد