Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرطان معده به زمانی گفته می‌شود که سلول‌های سرطان روی پوشش داخلی معده ایجاد می‌شوند که می‌توان با برخی اقدامات از بروز آن پیشگیری کرد.

خبرگزاری میزان _ سرطان معده یکی از پنج سرطان کشنده در جهان محسوب می‌شود که در زمان ابتلا به آن علائمی در فرد ظاهر می‌شود و جالب است بدانید که سهم مردان در سرطان معده بیش از زنان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما چطور می‌توان از بروز این نوع سرطان پیشگیری کرد؟

تعریفی کلی از سرطان

اکثر سلول‌های بدن ما پس از مدتی پیر میشوند و می‌میرند و به جای آن‌ها سلول‌های جدید جایگزین می‌شوند، از این رو برای این جایگزین شدن سلول‌ها در شرایط کنترل‌شده، تکثیر می‌شوند؛ یعنی یک سلول به دو سلول تقسیم می‌شود.

در شرایط خاصی که هنوز همه علل آن مشخص نیست، بعضی از سلول‌ها از کنترل خارج شده و شروع به تکثیر غیرعادی می‌کنند. این سلول‌ها اکنون سرطانی شده‌اند.

گاهی گلبول‌های سفید بدن قادر به تشخیص این مشکل شده و آن‌ها را در مراحل اولیه از بین می‌برند، اما در سایر موارد به دلیل اینکه سلول‌ها از بدن هستند، سیستم دفاعی بدن در مقابل آن‌ها واکنش نشان نمی‌دهد.

این سلول‌های اضافه ساختار آن اندام را به هم ریخته و به مرور آن عضو از بدن کارایی خود را از دست می‌دهد. با گذشت زمان و تکثیر بیشتر تعدادی از این سلول‌های سرطانی از محل اصلی خود جدا شده و از طریق خون یا لنف به سایر اندام‌ها می‌روند و آن اندام‌ها هم دچار سرطان می‌شوند.

به این انتقال و سرایت سرطان به سایر اعضاء متاستاز (Metastasis) گویند. این روند در صورتی که موفق به کنترل آن نشویم، می‌تواند منجر به مرگ فرد شود.

سرطان معده چیست؟

شاید ندانید اما، سرطان معده یکی از پنج سرطان کشنده است و حدود ۱۶% از مرگ‌های در اثر سرطان در ایران، به علت سرطان معده است. این بیماری در مراحل اولیه هیچ علامت بالینی ندارد و به همین علت تشخیص زود هنگام آن را مشکل می‌کند.

سرطان معده به زمانی گفته می‌شود که سلول‌های سرطان روی پوشش داخلی معده ایجاد می‌شوند.

نشانه‌های اولیهٔ این بیماری شامل مواردی از قبیل:

سوزش معده
درد ناحیه بالای شکم
تهوع
بی‌اشت‌هایی
کاهش وزن
زردی پوست
استفراغ
مشکل بلع غذا
مشاهدهٔ خون در مدفوع

این نوع از سرطان ممکن است گسترش یابد و از معده به دیگر اعضای بدن، به خصوص کبد، ریه‌ها، استخوان، دیواره شکم و گره‌های لنفاوی سرایت کند.

طبق نتایج «نخستین گزارش ثبت سرطان معده مبتنی بر کل جمعیت ایران» سالانه حدود ۱۰ هزار و ۵۰۰ مورد جدید سرطان معده در ایران بروز می‌کند و از هر ۱۰۰ هزار ایرانی، ۱۵۸ نفر مبتلا به این بیماری می‌شوند.

سهم مردان در سرطان معده بیش از زنان است؛ به طوری که از هر ۱۰ هزار و ۴۹۸ مورد «سرطان معده بروز یافته سالانه»، ۷ هزار و ۱۵۰ مورد در مردان و ۳ هزار و ۳۴۸ مورد در زنان رخ داده است. به عبارتی، ۲۱.۲۴ مرد از هر ۱۰۰ هزار مرد و ۹.۴۴ زن از هر ۱۰۰ هزار زن ایرانی مبتلا به این بیماری شده است.

از کل موارد ثبت شده سرطان معده در سال ۱۳۹۳، ۶۰ هزار و ۴۳۲ هزار (۵۳.۹ درصد) سهم مردان و ۵۱ هزار و ۶۲۸ مورد (۴۶.۱ درصد) سهم زنان بوده است.

شیوع سرطان معده در دنیا رو به کاهش است، اما در کشور‌های در حال توسعه، شیوع سرطان معده، یا ثابت مانده یا در حال افزایش است.

علائم سرطان معده در مراحل پیشرفته‌تر

علائم سرطان معده در مراحل پیشرفته‌تر به شرح زیر است:

سوزش معده
درد و احساس سنگینی در ناحیه بالای شکم
مشکل در بلع غذا (دیسفاژی)
احساس پر بودن معده قبل از سیر شدن همراه با درد
تهوع و استفراغ خونی
بی اشتهایی، کاهش وزن
زردی پوست
وجود خون در مدفوع و مدفوع سیاه رنگ (خون در مسیر تا دفع اکسیده و سیاه می‌شود)
کم خونی و فقر آهن در مرد‌ها
خون مخفی در مدفوع
وجود توده در شکم که اکثرا نشان‌دهنده رشد طولانی مدت و گاهی متاستاز به کبد است
خستگی
احساس نفخ بعد از خوردن غذا
سوزش قلب شدید و مداوم
سوء هاضمه شدید که همیشه وجود دارد

علل ایجاد سرطان معده

علت اصلی ایجاد سرطان معده ناشناخته است، اگرچه بسیاری از عواملی که می‌توانند خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش دهند شناسایی شده‌اند.

متخصصان می‌دانند که سرطان معده هنگامی آغاز می‌شود که در DNA سلول معده تغییراتی ایجاد شود. DNA سلول حاوی دستورالعمل‌هایی است که به سلول می‌گوید چه کاری باید انجام دهد. این تغییرات ناخواسته که علت اصلی ایجاد سرطان هستند، به سلول دستور رشد سریع و ادامه زندگی می‌دهند. در حالت طبیعی این سلول‌ها عمر طبیعی خود را کرده و باید از بین بروند.

سلول‌های تکثیریافته غیرطبیعی، توده‌ای را تشکیل می‌دهند که می‌تواند به بافت سالم فشار آورده و آن را از بین ببرد. با گذشت زمان، سلول‌ها می‌توانند از توده جدا شده و به مناطق دیگر بدن گسترش یابند (متاستاز دهند).

پیشگیری از سرطان معده

برای کاهش خطر سرطان معده می‌توانیم کار‌های زیر را انجام دهیم:

وزن طبیعی داشته باشیم. اگر اضافه وزن داریم یا مبتلا به چاقی هستیم، با پزشک خود در مورد راهکار‌هایی برای کمک به کاهش وزن صحبت کنیم. خوب است اگر کاهش وزن آهسته و مداوم نیم تا یک کیلو در هفته را دنبال کنیم.

رژیم غذایی پر از میوه و سبزیجات را انتخاب کنیم. سعی کنیم هر روز میوه و سبزیجات بیشتری را در رژیم غذایی خود بگنجانیم. طیف گسترده‌ای از میوه‌ها و سبزیجات با رنگ‌های مختلف را انتخاب کنیم.

مقدار غذا‌های شور و دودی را که می‌خوریم کاهش دهیم. با محدود کردن این غذا‌ها از معده خود محافظت کنیم.

سیگار را ترک کنیم. اگر سیگار می‌کشیم، آن را ترک کنیم. اگر سیگار نمی‌کشیم، شروع نکنیم. سیگار کشیدن خطر ابتلا به سرطان معده و همچنین بسیاری از انواع دیگر سرطان را افزایش می‌دهد. ترک سیگار می‌تواند بسیار دشوار باشد، بنابراین از پزشک خود کمک بخواهیم.

بیشتر بخوانید: ارتباط مستقیم چاقی با سرطان‌ها چه سرطان‌هایی در مردان ایرانی شایع است؟ چرا مردان کمتر از زنان عمر می‌کنند؟ بررسی خواص سیر خام برای معده در دانشنامه میزان شایع‌ترین سرطان در ایران را بشناسید

انتهای پیام/

برچسب ها: سرطان معده سرطان

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: سرطان معده سرطان سرطان معده سلول ها کاهش وزن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۰۶۸۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یافته‌های پژوهشگران برای افزایش ظرفیت دیالیز برای بیماران

فیبروز صفاقی مهمترین علت از دست دادن ظرفیت دیالیز است که معمولاً به دلیل التهاب و فیبروتیک شدن صفاق روی می‌دهد. یافته‌های پژوهشگران برای نخستین بار نشان داد می‌توان از سلول‌های بنیادی مزانشیمی مشتق از بافت چربی برای درمان ضایعات صفاق استفاده کرد. مطالعات بالینی آینده می‌تواند امکان استفاده درمانی از این سلول‌ها را در مبتلایان به فیبروز صفاقی مورد بررسی قرار دهد.

به گزارش ایسنا، کارآزمایی بالینی از سوی امین احمدی، سودابه اعلاتاب، رضا مقدسعلی، ایرج نجفی، سروش شکرچیان از پژوهشگاه رویان، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه ماستریخ هلند به بررسی تأثیر سلول‌های بنیادی مزانشیمی مشتق از بافت چربی خود فرد، بر عملکردی صفاق و التهاب آن در افراد تحت دیالیز پرداختند.

در همین ارتباط باید گفت؛ بیماری مزمن کلیه (Chronic kidney disease) یک نارسایی آرام، پیش رونده و غیرقابل برگشت در کلیه است که حدود هفتصد میلیون نفر در جهان به آن مبتلا هستند.

پیشرفت این بیماری می‌تواند تا تخریب کامل کلیه و نیازمند شدن فرد مبتلا به پیوند کلیه یا دیالیز روزانه ادامه پیدا کند. اگر دیالیز دیگر قادر به تصفیه مایعات و محلول‌ها به میزان مورد نیاز برای بیمار نباشد، شرایطی با عنوان ناکارآمدی اولترا فیلتراسیون اتفاق می‌افتد که منجر به بی‌فایده شدن دیالیز برای بیماران می‌گردد.

 فیبروز صفاقی مهمترین علت از دست دادن ظرفیت دیالیز است که معمولاً به دلیل التهاب و فیبروتیک شدن صفاق روی می‌دهد. این شرایط برای حدود ۲۰ درصد از بیماران با سابقه دیالیز طولانی اتفاق می‌افتد. با پیشرفت پزشکی بازساختی (پزشکی ترمیمی) در چند دهه اخیر تلاش‌هایی برای سلول درمانی فیبروز صفاقی صورت گرفته است.

نتیجه این پژوهش که در نشریه بین المللی Archives of Iranian Medicine منتشر شده است، نشان داد، استفاده از سلول‌های بنیادی مزانشیمی مشتق از بافت چربی باعث بهبود جزئی در اولترافیلتراسیون و کاهش اندک التهاب در بیماران می‌گردد.

یافته‌های این پژوهش برای نخستین بار نشان داد می‌توان از سلول‌های بنیادی مزانشیمی مشتق از بافت چربی برای درمان ضایعات صفاق استفاده کرد. مطالعات بالینی آینده می‌تواند امکان استفاده درمانی از این سلول‌ها را در مبتلایان به فیبروز صفاقی مورد بررسی قرار دهد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پله نوردی و افزایش طول عمر/ تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده
  • کسب رتبه نخست محقق پژوهشکده سرطان معتمد در جشنواره تحقیقات برتر «سلول درمانی و سلول های بنیادی»
  • کسب رتبه نخست محقق پژوهشکده سرطان معتمد در جشنواره تحقیقات برتر «سلول درمانی و سلول‌های بنیادی خونساز»
  • اگر معده درد یا رفلاکس معده دارید، این مطلب را بخوانید
  • کشف مهم محققان برای تشخیص سرطان | ویدئو
  • کشف تکنیکی جدید برای تغییر گروه خونی اهدایی
  • یافته‌های پژوهشگران برای افزایش ظرفیت دیالیز برای بیماران
  • حمایت انجمن‌های تخصصی از کنگره کنسرژنومیکس
  • تشخیص سه سرطان خطرناک فقط با یک نمونه خون + فیلم
  • ساخت نخستین سلول مغزی مصنوعی با آب و نمک